KAZNA ZBOG HRVATSKOG VODITELJA Gase televiziju zbog srbomrsca

Izvor: medio.rs, 22.Jan.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAZNA ZBOG HRVATSKOG VODITELJA Gase televiziju zbog srbomrsca

Agencija za elektronske medije kaznila je Z1 Televiziju s privremenim oduzimanjem koncesije na tri dana zbog govora mržanje.

Reč je o najtežoj kazni koja je do sada izrečena nekome od osnivanja Agencije, javlja hrvatski portal Index.

Sramotne izjave Marka Juriča izrečene su u njegovoj emisiji "Markov trg" na Z1 televiziji i sablaznile su javnost.

"Poruka dragim Zagrepčanima, svima onima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni pošto je u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << Crkva u kojoj stoluje, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikar. Dakle dragi moji Zagrepčani kad se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, pripazite da ne bi neki od tih četničkih vikara istrčao iz Crkve i malo, u maniri svojih najboljih klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu", s ovom je porukom gledatelje emisije "Na Markovom Trgu" pozdravio notorni voditelj Marko Jurič dodajući da možda ne bi bilo loše obilježiti tablama "pazi oštar četnik u blizini", s tim rečima zaključio je svoju emisiju i to dva puta.

Novinarska udruženja, mediji i javnost osudili su ovu izjavu voditelja.

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Televizija Z1 ostaje bez dozvole na tri dana zbog govora mržnje?

Izvor: RTS, 22.Jan.2016

Agencija za elektronske medije kaznila je Z1 Televiziju privremenim oduzimanjem dozvole na tri dana zbog govora mržnje, saznaje hrvatski "Indeks". To je najteža kazna koja je do sada izrečena od osnivanja Agencije. . Marko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.