KAZNA AKO NE NOSITE MASKE: Nadležni uputili poseban apel roditeljima i otkrili VAŽNU NOVOST!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2021, 10:26

KAZNA AKO NE NOSITE MASKE: Nadležni uputili poseban apel roditeljima i otkrili VAŽNU NOVOST!

Komunalna milicija imala je pune ruke posla tokom vikenda.

Pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac otkrio je s čim se sve suočava komunalna milicija tokom "razbijanja" korona žurki i provera lokala i stanova po Beogradu.

- Posla ima, radimo jednu nepopularnu stvar i nepopularni posao. Broj onih neposlušnih i bahatih koji rade van propisanog radnog vremena i ne poštuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mere Kriznog štaba vezani su sigurno za ovaj broj povećanja novozaraženih - istakao je Šekularac.

On je otkrio kako je protekao vikend komunalne milicije.

- Bilo je preko 400 kontrola, s 24 tima komunalne milicije koji su zatekli opet prekoračenje radnog vremena, a i veliki broj onih koji ne poštuju ni u toku dana koliko ljudi sme da bude u zatvorenom prostoru - rekao je on i dodao:

- Jedna nova stvar jeste da smo u jednom lokalu u Savskoj zatekli više od 150 lica, od kojih je više od 50 odsto bilo maloletno. Ovom prilikom apelujem na roditelje kao na odgovorna lica da utiču na njih i barem oni sa svoje pozicije daju doprinos smanjenju širenja virusa.

Šekularac je istakao kako nisu svi voljni da sarađuju.

- Neki odbijaju da sarađuju. Zatvore se i zaključaju vrata, ali mi imamo mehanizme i načine da se i sa tom situacijom izborimo. Jedinica interventne policije nam je velika podrška - objasnio je on.

Takođe, neće kazna stići samo vlasniku ugostiteljskog lokala u kojem su prekršene mere, već isto čeka i svakog gosta koji se tu zatekne bez maske!

- Svakom gostu ćemo pisati kazne za nenošenje maski, preko 250 lica smo u toku vikenda sankcionisali. Kazna je 5.000 dinara, 2.500 ako se plati u roku od 8 dana - zaključio je Šekularac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Komunalna milicija ostala zaprepašćena; "Apelujemo na roditelje" VIDEO

Izvor: B92, 23.Feb.2021

Beograd -- Pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac izjavio da je na jednoj korona-zabavi u Beogradu 50 odsto njih bilo maloletno..."Posla ima, radimo jednu nepopularnu stvar i nepopularni posao. Broj onih neposlušnih i bahatih koji rade van propisanog radnog vremena i ne poštuju mere...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.