KATASTROFALNI VREMENSKI ROLERKOSTER IZNAD SRBIJE! Spremite se za neverovatne oscilacije temperature, u istom danu ćete nositi i ČIZME i PAPUČE

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 22:00

KATASTROFALNI VREMENSKI ROLERKOSTER IZNAD SRBIJE! Spremite se za neverovatne oscilacije temperature, u istom danu ćete nositi i ČIZME i PAPUČE

Uskoro očekujemo topli vetar i olujne udare.

Vreme je ovih dana u Srbiji podložno naglim promenama. U petak manje padavina, a za vikend osetno toplije uz padavine u nedelju posle podne na jugu i jugozapadu regiona. Od nedelje toplo i nestabilno, dok se u sredu uz premeštanje hladnog fronta očekuje manje zahlađenje.

Od vikenda će ka nama ponovo početi strujanje relativmo toplog vazduha iz Mediterana koji će se ka nama premeštai u sklopu toplog sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ciklona nad središnjom Evropom i zapadnim Mediteranom, piše Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

U subotu toplije uz promenljivu oblačnost, južni vetar tokom dana u pojačanju, U nedelju posle podne nad južnim jugozapadnim i ređe severozapadnim delovima regiona jače pogoršanje uz kišu i moguće pljuskove.

Južni vetar bi na planinama u nedelju posle podne mogao imati oluje udare, u košavkom području jaka i vrla jaka, topla, košava, dok će duž većeg dela Jadrana duvati jak i oluja jugo. U nedelju nad fenskim delovima Srbije i BiH maksimumi lokalno i oko +21 stepen Celzijusa.

U ponedeljak će se prvi hladan frone ciklona u jakoj jugozapadnoj vazdušnoj struji premeštati preko regiona donoseći slabljenje južnog vetra, kišu i gmljavinske pljuskove.

Ponegde je za kratko vreme moguća i veća količina taloga. Maksimum malo niži u odnosu na nedelju uglavnom od +8 do +17 stepeni Celzijusa.

U utorak toplo i nestabilno, dok se u sredu očekuje premeštnje hladnog fronta koji bi uz prolazne padavine doneo i manje zahlađenje uz okretanje vetra na umeran, severozapadni, maksimum oko narednog četvrtka od +5 do +12 stepeni Celzijusa.

Zatim bi oko narednog vikenda ponovio bilo malo toplije uz povremenu kišu i takav trend na ansamble nizu ECMWF-a trenutno stoji barem do oko 20.03.

Uz promenljivu oblačnost će biti povremene kiše i pljuskova, ali se konkretnije zahlađenje trenutno na simulira, zaključuje Čubrilo.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.