KATASTROFA NA NEBU, IMA VIŠE MRTVIH! Sudarila se dva američka helikoptera (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 08:26

KATASTROFA NA NEBU, IMA VIŠE MRTVIH! Sudarila se dva američka helikoptera (FOTO)

Helikopteri AH-64 Apač iz Fort Vejnrajt, američke vojne baze na Aljasci, srušili su se u blizini Hilija

Tri pilota američke vojske poginula su nakon što su se dva helikoptera tipa Apač direktno sudarila u centralnoj Aljasci dok su se vraćali sa obuke, objavio je Vašington post, pozivajući se na vojne zvaničnike.

, saopštila je 11. vazdušno-desantna divizija na Fejsbuku.

- U toku je istraga o incidentu - saopštila je vojna jedinica, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne navodeći detalje o nesreći.

- Ovo je neverovatan gubitak za porodice ovih vojnika, njihove saborce i za diviziju - rekao je general major Brajan Ajfler, komandant 11. vazduhoplovne divizije.

Inače, prošlog meseca, devet vojnika je poginulo u padu dva helikoptera za medicinsku evakuaciju "Black Hawk" tokom rutinske noćne misije iznad Kentakija, podsetio je Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.