KASNO SE DOSETILI: Predsednik Evropskog parlamenta u problemu zbog Zakerberga

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2018, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KASNO SE DOSETILI: Predsednik Evropskog parlamenta u problemu zbog Zakerberga

Nije bilo vremena da ga pritisnu

Vodeći poslanici Evropskog parlamenta naredne sedmice će održati privatni sastanak na kojem će raspravljati o javno održanom ispitivanju izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga koje je naišlo na velike kritike evroparlamentaraca, a posebno pokude će ići na račun predsednika te institucije Antonija Tajani koji je bio zadužen za taj događaj.

Pročitajte i :

Briselski sajt politico.eu navodi da je, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Zakerberg u poslednjem trenutku pristao da se ispitivanje uživo strimuje na internetu, njegov format, koji nije predvideo dodatna pitanja evroposlanika na teme poput lažnih vesti i bezbednosti izbora, omogućio Zakerbergu da se izvuče s odgovorima koje su mnogi ocenili kao površne.

Navodi se da je stvar još gora kada se zna da je on satima bio pritiskan pitanjima u američkom Kongresu, dok je ispitivanje u Evropskom parlamentu trajalo sat i po.

- Zakerberg je došao u Parlament na sat i po da ne kaže ništa. Kako je Tajani na to pristao? - kazao je neimenovani zvaničnik Evropskog parlamenta.

Drugi zvaničnik, koji takođe nije imenovan, rekao je da je ovo ispitivanje bilo "loša reklama Evropskom parlamentu".

Prema tvrdnjama više zvaničnika Parlamenta, rasprava o ispitivanju Zakerberga biće održana u četvrtak u Strazburu tokom sastanka Konferencije predsednika, vrhovnog parlamentarnog tela koje čine stranački lideri.

Prvi zvaničnik je naveo da će biti kritika na "način na koji je Tajani organizovao" događaj u kojem je učestvovao Zakerberg.

Kako navodi politico.eu, evroparlamentarci rade na sastavljanju preostalih pitanja koje nameravaju da pošalju šefu Fejsbuk, a očekuje se da će ova kompanija poslati nekog od direktora ili menadžera visokog ranga koji će odgovarati na detaljnija pitanja u Evropskom parlamentu, iako vreme tog ispitivanja nije još poznato.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.