Izvor: B92, 31.Okt.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARLEUSA: NE RADI SE O NOVIM MASOVNIM GROBNICAMA

Beograd -- Na poligonu MUP-a Srbije u Batajnici do sada je ekshumirano 405 leseva iz dve masovne grobnice, dok ce ekshumacija tela iz nekoliko preostalih grobnica biti sprovedena kada se za to steknu uslovi, izjavio je za Radio B92 zamenik nacelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala republicke policije Dragan Karleusa. Karleusa podseca da je javnost sa time vec upoznata i negira da su u Batajnici otkrivene nove masovne grobnice: "Mi smo tada saopstili da se radi o nasim operativnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saznanjima da se na podrucju Batajnice nalazi nekoliko grobnica, 3 do 5, ne znamo tacno, sa nekoliko stotina, mozda i oko osamstotina leseva. U vezi sa tim, istrazni sudija Okruznog suda nalozio je ekshumaciju i do sada su ekshumirane dve grobnice i sud je saopstio koliko je tela do sada iskopano. Prema tome, ne radi se o novim masovnim grobnicama, vec o nezavrsenom postupku, koji je privremeno zastao zbog tehnickih razloga".

Na pitanje zasto su ekshumacije obustavljene i kada bi mogle da budu nastavljene, Karleusa za B92 odgovara: "Do skoro su trajale ekshumacije po nalogu Okruznog suda u Beogradu, Negotinu i Uzicu. Radi se o privremenom zastajanju zbog tehnickih razloga, odnosno - ceka se da pristigne laboratorija koja bi pomogla u identifikacijama. Taj posao treba da odradi Institut za sudsku medicinu u Beogradu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.