KAO U POSTAPOKALIPTIČNIM FILMOVIMA: Ruski dron snimio do detalja kako danas izgleda Bejrut (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2020, 18:42

KAO U POSTAPOKALIPTIČNIM FILMOVIMA: Ruski dron snimio do detalja kako danas izgleda Bejrut (VIDEO)

Poginulo je 158 ljudi, a šest hiljada je povređeno

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije pokazalo je snimak iz drona posledica razorne eksplozije u Bejrutu. Oni su saopštili da su danas završili spasilačke operacije i da se libanske vlasti više ne nadaju da će pronaći preživele ispod ruševina.

Spasioci Ministarstva za vanredne situacije su stigli u Bejrut 5. avgusta kako bi pružili pomoć nastradalima u eksploziji u luci i učestvovali u spasilačkim operacijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Na stadionu "Rafik Hariri" je postavljena poljska bolnica u kojoj ruski lekari vrše preglede povređenih.

Inače, razorna eksplozija dogodila se u Bejrutu 4. avgusta u blizini pomorske luke nedaleko od baze libanske mornarice. . Udarni talas uništio je i oštetio na desetine kuća, automobila, a u mnogim četvrtima grada razbijena su prozorska stakla.

Prema podacima lokalnih vlasti, uzrok eksplozije je detonacija 2.750 tona amonijum nitrata (šalitre) koja je bila uskladištena u luci nakon što je zaplenjena 2014. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.