KAO U AKCIONIM FILMOVIMA Hrvatskom oficiru napravili zasedu motorima pa ga brutalno ubili

Izvor: medio.rs, 03.Maj.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO U AKCIONIM FILMOVIMA Hrvatskom oficiru napravili zasedu motorima pa ga brutalno ubili

Penzionisani oficir HVO Vinko Žuljević Klica (57) ubijen je jutros u Zagrebu u naselju Sesvete. Napadači su ga opkolili motorima, naredili mu da izađe iz automobila, a potom ga ubili.

Napadači su pobegli, a policija intezivno traga za njima. Očevici su javili da je na livadi pronađena zapaljena škoda registarskih oznaka BiH, za koju se pretpostavlja da su koristili osumnjičeni.

Žuljević je poslednjih godina u medijima bio povezan sa zagrebačkom mafijom, pa se sumnja >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << i da je ubistvo obračun zagrebačkog podzemlja.

Šira javnost pamti Klicu iz slučaja ubistva Bugarina Veselina Marinova. U njega je Klica 2002. godine ispalio nekoliko hitaca iz “magnuma” u kafiću “NBA” u Zagrebu. Međutim, sud je zaključio da se radilo o samoodbrani i na kraju je Klica pravosnažno oslobođen optužbe za teško ubistvo.

Foto: morguefile.com

Bio je suvlasnik agencije za obezbeđenje Bilic – Eric Security, kum mu je bio Vlado Rajić koji je nedavno bio uhapšen zbog krivotvorenja i iznude i zbog curenja poverljivih podataka o kriminalističkim istragama, navodi Dnevno.hr.

Tokom 1990-ih bio je i prijatelj Vjeke i Marka Sliška koji su kasnije ubijeni u Zagrebu, a nalogodavci njihovih ubistava nikada nisu otkriveni.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.