Izvor: B92, 11.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KANDIDATI KOALICIJE "POVRATAK" U ZUBINOM POTOKU

Zubin Potok -- Za razliku od Lapljeg sela i Gracanice, Koalicija "Povratak" nastavila je predizbornu kampanju u Zubinom Potoku gde su poslanicki kandidati razgovarali sa gradjanima i obisli kolektivni centar Gazivode, javlja dopisnik Radija B92 sa severa Kosova, Jelena Aleksic. U razgovoru sa mestanima, predstavnici Koalicije Povratak istakli da sporazum koji je potpisan izmedju vlasti u Beogradu i UNMIK daje nadu i ohrabrenje, jer je prvi put Kosovo pomenuto u okviru Republike Srbije. Savezni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanik u Vecu gradjana Milos Radunovic je izjavio da je prilicno ohrabren prvim utiscima koje je stekao prilikom posete opstini Zubin Potok. "Iz razgovora sa ljudima koji predstavljaju opstinsko vece u Zubinom Potoku cuo sam da su spremni da izadju na izbore i da ce uciniti dosta toga da animiraju i pokrenu svoje komsije i prijatelje da 17. novembra izadju na izbore. Izbori na Kosovu su za sve nas veoma bitni jer pokazuju nasu spremnost na dijalog i saradnju, kao i nasu teznju da obezbedimo sigurnost za sve Srbe koji zive na ovim prostorima", rekao je Radunovic. Gradjani Zubinog Potoka koji su ucestvovali u razgovoru zamerili su vlastima u Beogradu sto su, prema njihovom misljenju, zakasnile sa odlukom o izlasku Srba na izbore. Oni su zakljucili da je pre te odluke vecina stanovnistva bila protiv izlaska na izbore, a da se nakon toga vecina njih nalazi u dilemi.

Prema oceni portparola Izbornog staba koalicije "Povratak" Ivana Bendera, predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji pocela je uspesno.

Bender je agenciji Fonet dao ovakvu ocenu, uprkos tome sto je prvog dana kampanje odziv potencijalnih biraca u severnom i centralnom delu Kosova i Metohije bio veoma slab, dok se u Zvecanu cak nije pojavio ni jedan gradjanin. On nije mogao da potvrdi da li ce predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica i premijer Srbije Zoran Djindjic 15. novembra obici srpske enklave na Kosovu i Metohiji, uz najavu da ce takva odluka biti doneta "vrlo brzo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.