KAMPANJA Mladi pripadnici LGBT populacije više puše od strejt vršnjaka

Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAMPANJA "Mladi pripadnici LGBT populacije više puše od strejt vršnjaka"

Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) pokrenula je novu kampanju protiv pušenja, a glavna ciljna grupa su mladi pripadnici LGBT populacije, među kojima je procenat pušača duplo veći nego kod njihovih vršnjaka, saopštili su zvaničnici te američke agencije.

Kampanja pod nazivom "Ovaj slobodni život" vredna 35,7 miliona dolara usmerena je na 40 odsto od ukupno dva miliona pripadnika LGBT zajednice koji povremeno puši.

Stručnjaci FDA procenjuju da je uzrok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većeg procenta pušača u toj populaciji anksioznost zbog skrivanja seksualne orijentacije i društvena stigmatizacija posle autovanja.

Duvanske kompanije učestvuju u finansiranju kampanje plaćanjem takse koja je uvedena zakonom iz 2009. godine u okviru antiduvanskog programa FDA.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mladi pripadnici LGBT populacije skloniji pušenju

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2016

Američka Uprava za lekove i hranu pokrenula je kampanju protiv pušenja, a glavna ciljna grupa su mladi pripadnici LGBT populacije, koji kako ocenjuje FDA puše više od svojih vršnjaka..."Znamo da među mladima iz LGBT populacije postoji dvostruko veća verovatnoća da će konzumirati duvan nego drugi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.