KAMPANJA BEZ NADZORA

Izvor: Kurir, 04.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAMPANJA BEZ NADZORA

BEOGRAD - Iako je Republička izborna komisija pozvala premijera Koštunicu i predsednika Skupštine Srbije Olivera Dulića da imenuju nadzorni odbor za praćenje izbora, ova važna institucija još ne postoji. Zakonska obaveza nadzornog odbora je da prati predstavljanje kandidata u medijima i ukaže na nepravilnosti. Kampanja je uveliko u toku, a Brana Crnčević, književnik i novinar koji je jedan od nominovanih članova nadzornog odbora, za Kurir tvrdi da se pravila uveliko krše.

"Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nepoznatih razloga, odbor nije formiran, a sumnjam da je to zato da bi se jednom kandidatu obezbedila ozbiljna prednost. Zamislite Milutina Mrkonjića, potpredsednika Skupštine Srbije, ili Čedomira Jovanovića, koji to nije, ali su obojica predsednički kandidati, kako drže predizborni govor ispred postrojene jedinice Vojske Srbije u Preševu. I kako RTS i ostale televizije u udarnom terminu posvećuju četiri i više minuta tom događaju. To Mrkonjića i, na primer, Jovanovića stavlja u podređeni položaj u odnosu na Tadića, koji de fakto drži predizborne govore pred postrojenom jedinicom", piše Crnčević.

On navodi da je uz koleginicu Ljiljanu Đurđevac, novinarku TV Novi Sad, predložen u nadzorni odbor i da će se, iako odbor na postoji, njih dvoje javno oglašavati kad god dođe do kršenja predizbornih pravila.

- Ne mogu da krivim televizije koje predizborne aktivnosti predsednika Tadića svrstavaju u politički događaj koji ne smeju da se propuste. Ali krivim ih ako, u političkom bloku, prilog o Tadiću ima četiri minuta, a o Tomislavu Nikoliću - 15 do 20 sekundi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.