KAMENOVANA SRPSKA DECA

Izvor: Kurir, 13.Jun.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAMENOVANA SRPSKA DECA

ČAJNIČE - Nepoznati počinioci sinoć su u goraždanskom naselju Splavište u Federaciji BiH (FBiH) kamenovali autobus kojim su se deca srpske nacionalnosti iz Osnovne škole "Jovan Dučić" Čajniče vraćala sa "Kids festivala", koji se od 10. do 14. juna održava u Sarajevu.

Jela Tupeša, učiteljica Osnovne škole "Jovan Dučić", koja se nalazila u autobusu sa još 37 učenika uzrasta od trećeg do petog razreda, rekla je Srni da je autobus kamenovan sinoć oko 23 , da niko od dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nije povređen, ali da su mališani preživeli veliki šok, javlja SRNA.

"Pošto je bila noć i hladno napolju nismo imali preglednost kroz prozore, samo nas je u momentu prepao jak prasak kada je popucalo staklo i rasulo se po autobusu", rekla je Tupeša.

Ona kaže da joj je jedan učenik preneo da je vidio trojicu mladića pored puta,posle   čega se začuo prasak.

"Pošto je ovaj autobus bio sa natpisom 'Čajniče-trans', a drugi federalnog MUP-a, u kojem su bila 24 učenika naše škole, koji je išao iza nas, sačekali smo ih i nakon toga obavestili policiju", navela je Tupeša i dodala da je policija obavila uviđaj.

Uprava škole osudila je ovaj incident prema nevinoj deci, te zatražila od policije da pronađe i sankcioniše počinioce.

"Smatram da je ovo veliki propust policije, koja je bila organizator putovanja i koja je deci trebalo da omogući maksimalnu bezbednost", rekao je Srni direktor Osnovne škole "Jovan Dučić" Čajniče Žarko Ćaćić.

U MUP-u Bosansko-podrinjskog kantona Srna nije uspela da sazna više informacija o ovom događaju, jer se niko od odgovornih nije javljao na telefon.

Ovo je drugi uzastopni incident kamenovanja koji se desio u protekla dva dana.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.