KALIFORNIJA ĆE OSTATI BEZ STRUJE? Stanovništvo upozoreno ali ako isključe klime čeka ih još nešto gore! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 09:14

KALIFORNIJA ĆE OSTATI BEZ STRUJE? Stanovništvo upozoreno ali ako isključe klime čeka ih još nešto gore! (VIDEO)

Zbog ekstremnih vrućina u Kaliforniji stanovništvo upozoreno da će doći do kolapsa energetskog sistema

Ekstremni toplotni talas, koji je već postavio nove temperaturne rekorde širom američkog jugozapada, juče je tamošnje energetske sisteme doveo na rub funkcionisanja, dok stanovništvo koristi klima uređaje da se nekako rashladi.

Kalifornijski mrežni operateri dosad su uspevali podmirivati potrošnju, ali u petak su izdali najnovije upozorenje, zatraživši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od vlasnika kuća širom te savezne države da štede struju u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima, kada potražnja skače.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje za ekstremne vrućine u pet država - u Kaliforniji, Nevadi, Juti, Arizoni i delovima Kolorada, kazavši da bi temperature, koje rastu znatno iznad 38 stepeni Celzijusa, mogle biti opasne.

Temperaturni rekordi već su probijeni u Salt Lejk Sitiju i Palm Springsu.

U Teksasu su temperature nešto pale, a potražnja za strujom dosegnula je vrhunac u ponedeljak, U Kaliforniji je u četvrtak potražnja dosegnula  41.364 megavata, a očekuje se da će do kraja dana premašiti tu brojku. Jedan megavat struje dovoljan je za 200 domaćinstava po vrućem danu.

Smanjivanje vrućina očekuje se početkom iduće nedelje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.