KAKVA GA SUDBINA ČEKA? Ovo je prvi američki vojnik koji je kročio na tlo Severne Koreje nakon 30 godina - i tu počinje HAOS

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 08:01

KAKVA GA SUDBINA ČEKA? Ovo je prvi američki vojnik koji je kročio na tlo Severne Koreje nakon 30 godina - i tu počinje HAOS

Tenzije ne prestaju.

Severna Koreja je odgovorila na zahtev Komande Ujedinjenih nacija za informacijama o američkom vojniku Trevisu Kingu, koji je bez dozvole prešao granicu Severne Koreje, saopštio je  Pentagon.

- Mogu da potvrdim da je Severna Koreja odgovorila Komandi Ujedinjenih nacija, ali nemam ništa više da kažem - rekao je u utorak portparol Pentagona Petrik Rajder, prenosi Rojters.

On je naveo da je odgovor Pjongjanga samo potvrda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istrage Komande UN.

Pentagon je ranije saopštio da su severnokorejske vlasti uhapsile vojnika Trevisa T. Kinga, koji se pridružio američkim snagama 2021. godine i u međuvremenu se suočio sa disciplinskim merama.

Veruje se da je King prvi američki vojnik koji je ušao u Severnu Koreju od 1982. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.