KAKO VAS NIJE SRAMOTA?! Đilasovci dokazali da su OPOZICIJA i građanima i državi! Sad otvoreno traže EKONOMSKE SANKCIJE Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 17:37

KAKO VAS NIJE SRAMOTA?! Đilasovci dokazali da su OPOZICIJA i građanima i državi! Sad otvoreno traže EKONOMSKE SANKCIJE Srbiji

Lideri takozvane proevropske opozicije nastavljaju rat protiv sopstvenog naroda.

Srpska opozicija iz dana i dana tone sve dublje i dublje kada je u pitanju rat protiv sopstvenog naroda i svoje otadžbine.

Podsetimo, nakon što je u Evropskom parlamentu Debros Korfild iz kluba poslanika Zelenih izjavila da se oni zalažu za zamrzavanje pristupnih sredstava za Srbiju, odmah su se, poput pravih štetočina i petokolonaša, nakačili Đilasovci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Hitro su oduševljeno saopštili kako su predstavnici liste Srbija protiv nasilja dobili poziv da prisustvuju zasedanju Evropskog parlamenta u Briselu. Njihova radosna spremnost da odmah dotrče jasnija je ako znamo da bilo očekivano da se upravo tokom ovog zasedanja usvoji "Rezolucija o izborima u Srbiji".

Poznato je da se uvek sa ushićenjem odazovu pozivu na skupove onih koji  traže kažnjavanje Srbije što "narušava ustavni poredak takozvanog Kosova" i koji traže izolaciju Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji.

Inače, predstavnici Đilasove liste su poziv za ovaj odlazak u Brisel dobili od osvedočenog albanskog i antisrpskog lobiste, Viole fon Kramon, koja koristi svaku priliku da napadne Srbiju i koja je lobista tzv. Kosova te zagovara tezu da se u Srebrenici desio genocid. To je slamka spasa za Đilasa, Mariniku i ostale.

- Pojedini opozicioni poslanici otvorenim pozivom međunarodnim institucijama odnosno Evropskom parlamentu da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije zapravo traže da stranci, poput Viole fon Kramon, odlučuju ko će biti na vlasti u našoj zemlji, umesto građana Srbije -  osvrnuo se tada na ove niskosti opozicije član Predsedništva Sprske napredne strane (SNS) Goran Vesić.

On je naveo i da se u na društvenim mrežama mogla videti "histerija" predstavnika opozicije koji slave to što je u rezoluciji, između ostalog, pomenuto da EP traži da se ukinu pristupni fondovi koje Srbija koristi u svom procesu priključenja EU.

Sve je ovo bio uzalud jer su kasnije činjenice pokazale da je Đilasova opozicija samo gubila vreme neuspešno pokušavajući da obmane građane Srbije.

Naime, na osnovu uvida u izveštaj ODIHR-a (Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava), a koji se tiče prethodnih izbora održanih u decembru 2023. postalo je jasno da su laži Đilasovaca srušene.

Ovaj izveštaj stavio je tačku na sve pokušaje opozicije da obmane javnost o rezultatima na izborima.

Dakle, izbori su bili regularni, iz izveštaja se jasno vidi da je opozicija sve vreme lagala o izbornim nepravilnostima.

Podsetimo, ODHIR je nakon ovih izbora dao manje preporuka nego posle izbora 2022. i konstatovao da je sve prethodne preporuke Srbija implementirala.

Konačnim izveštajem o izborima u Srbiji, ODIHR je praktično potvrdio svoje prvobitne nalaze u kojima je konstatovano da su izbori "ponudili biračima adekvatan izbor između političkih alternativa", da su "slobode izražavanja i okupljanja u kampanji bile poštovane", da "pravni okvir pruža adekvatnu osnovu za sprovođenje demokratskih izbora", kao i da je "administracija efikasno i transparentno sprovela izborne pripreme, uprkos izazovima koje su predstavljali kratki rokovi i istovremeni lokalni izbori".

Sve je dakle, jasno.

Svima, osim opoziciji.

Predstavnici samozvane prodemokratske opozicije kao da ne mogu da podnesu činjenicu da su na potpuno demokratskim izborima održanim u, i zvanično potvrđenoj, demokratskoj atmosferi i fer uslovima dobili šut kartu od čitave nacije i da je njihova podrška koju uživaju u narodu svedena na statističku grešku.

Samo dan nakon što je izveštaj ODHIR-a razotkrio sve njihove pokušaje manipulacije, lideri takozvane proevropske opozicije traže uvođenje sankcija Srbiji.

Ovaj put u glavnoj ulozi rata protiv sopstvenog naroda našao se Zdravko Ponoš, lider nečega što se naziva SRCE (Pokreta Srbija centar).

- Kako Evropa može da pritisne Vučića, tako što će nam usloviti napredak na EU putu? To njemu neće napraviti problem! Jedino što ima smisla je da se izvrši druga vrsta pritiska a to je ZAVRTANJE FINANSIJA! Nevolja je što se to toliko ne odražava na njega, već samo u izvesnoj meri jer ne može da prodaje tu priču "Srbija ide napred jer koristi evropske pare!“

Ovo je, bez ikakvog blama, za tajkunsku televiziju izjavio ovaj bivši general koji, podsećamo, osim srpskog ima i hrvatsko državljanstvo.

SRAMNO: OPOZICIJA TRAŽI EKONOMSKE SANKCIJE ZA SRBIJU!

Zdravko Ponoš:

"Kako Evropa može da pritisne Vučića, tako što će nam usloviti napredak na EU putu? To njemu neće napraviti problem! Jedino što ima smisla je da se izvrši druga vrsta pritiska a to je ZAVRTANJE FINANSIJA!… pic.twitter.com/DnGkTosT2p

— Detektor laži (@LaziDetektor) February 27, 2024

Hrvatski list "7dnevno" otkrio je, pred jedne ranije izbore, najveću tajnu ovog bivšeg predsedničkog kandidata Dragana Đilasa Zdravka Ponoša, a to je da je veoma blizak prijatelj sa generalom Damirom Krstičevićem, koji je bio komandant 4. gardijske brigade Hrvatske vojske za vreme zloglasne akcije "Oluja".

U tekstu iz 2022. godine pod naslovom "Prijatelj Damira Krstičevića i Josipe Rimac ruši Vučića" pomenuti hrvatski medij piše da prijateljstvo Ponoša i Krstičevića datira još iz studentskih dana:

- Sa srpskim generalom Ponošem Vojnu akademiju pohađao je jedan od najbojih hrvatskih generala i bivši HDZ-ov ministar odbrane Damir Krstičević, koji je ujedno i aktuelni savetik premijera Plenkovića za odbranu - piše "7dnevno", a tekst ilustruje zajednička fotografija Ponoša, Krstičevića i Josipe Rimac, nekadašnje gradonačelnice Knina.

Damir Krstičević bio je komandant 4. gardijske brigade Hrvatske vojske, koja je učestvovala u ubistvu 81 civila iz izbegličke kolone u mestu Bravnice kod Jajca 13. septembra 1995. godine.

Eto, takvi su prijatelji čoveka koji sada poziva na ekonomske sankcije Srbiji koje bi, zna se, pogodile one najugroženije, pre svega najstarije, one bolesne, siromašne i najmlađe.

Ponošu je, izgleda jedino bitno da u nekom ratu najzad pobedi, ma bio to čak i rat protiv sopstvenog naroda.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.