Izvor: Vesti.rs, 20.Avg.2011, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO SPASITI PLANETU OD GLOBALNOG ZAGREVANJA

Dragan Mitrović
Vu-Srbija
Tel/faks 015-843 600
Mobil-064 2 988 498
e-mail dragan52@inffo.net
drmitrovic.mitrovi79@gmail.com


KARDANSKO VRATILO

Postoji mogućnost da se napravi ,,Hidraulički klipni popjačivač snage na pogonskom kardanskom vratilu.

HYDRAULICS PISTON HEIGHTEN ENERGY UP CAPSTAN
CARDANSCOM SHAFTU
Zahtev za priznavanje patenta podnet Zavodu za intelektualnu svojinu u Bg.

Kako bih ono funkcionisalo i čemu bih služilo,šta je svrha tog vratila ?

Hidraulički klipni pojačivač snage na pogonskom kardanskom vratilu se može upotrebiti u industriskoj primeni i to u automobilskoj industriji ali i na svakom drugom mestu gde je potrebno uvećati snagu na izlaznom delu vratila, a pri tome da brzina ostane ista na oba kraja istog vratila.
Ugradnjom takvog kardanskog vratila u postojeći automobil,uvećali bih snagu na pogonskim točkovima za nekoliko puta pri istoj potrošnji goriva.
Šta to znači ?
Ako ugradimo u automobil motor od 30 ks koji bih tročio svega oko 2,5 litara pogonskog goriva na pređenih 100km.te u taj automobil sa motorom od 30 ks ugradimo novo kardansko vratilo koje će uvećati snagu za 5 puta na izlazu kardanskog vratila, tada za eksploataciju na pogonskim točkovima imamo snagu od 150 ks.uz utrošak goriva od svega 2,5 litara na 100km.
U eksperimentu koji je rađen i pokazao se kao ispravan, koristi se model odnosno sličan sistem kao kod hidrauličkih kočnica, gde se snaga uvećava samo u jednom smeru.Pritiskom na pedalu kočnice sa neznatnom silom dobija se ogromna uvećana sila na pločicama koje stiskaju diskove pa tako sa malom silom dobijete silu koja zaustavlja automobil (masa x brzina).

Na primeru: Termo elektrana snaga se može uvećati i do 20 puta.
Elektrana koja koristi ugalj ili gas može proizvesti istu količinu el.energije,uz smanjenje potrošnje od 20puta.
Šta to znači ?
Znači da samim smanjivanjem utroška kupovne energije (uglja ili gasa) za 20 puta, isto toliko puta smanjujemo emitovanje štetnih gasova koji odlaze u atmosferu te tako dovode do:
a-zagađivanja životne sredine.
b-povećavanje ugljen-dioksida u atmosferi.
c-pospešuju globalno zagrevanje planete.
d-znatno utiču na cenu proizvedenog KVČ.
e-znatno utiče na potrošnju Nafte i derivata zbog prevoza uglja,i opet dodatno zagađuje životnu sredinu izduvnim gasovima,te tako utiče na (b-c-d )

Što se tiče drugih mogućnosti ovo Pogonsko kardansko vratilo ima za cilj da se bukvalno može koristiti na svakom mestu, pa i da uveća snagu na elektromotorima.
Primer: Uzmete motor od 2kvč i agregat koji proizvodi struju od 15kvč.

Na elektro motor montirate jedan kraj kardana a na agregat koji proizvodi struju montirate drugi kraj istog kardana gde je snaga uvećana zahvaljujući hidraulici za 10 puta.
Tada će elektromotor imati snagu prenetu na drugu stranu kardana 20kvč i on će pokretati agregat koji proizvodi struju od 15kvč.
Ako se uzme u obzir da je potrebno samo pokrenuti elektro motor sa strujom iz mreže a potom sa automatskom sklopkom preuzeti 2kvč sa agregata,tako se dobije da agregat sam napaja el.motor koji pokreće agregat a sav višak ide u dalju eksploataciju.
Ako hoćete pokrenuti isti bez struje iz mreže,potreban je jedan moćan akomulator,iz kog će adapter uzeti jednosmernu i pretvoriti u neizmeničnu struju te je dati na elektromotor.Pri pokretanju agregata uzima se deo struje da preko ispravljača dopuni akomulator (iz neizmenične u jednosmernu na akomulator).
Naravno sve to prate automatske sklopke i ostala elektronika.
Šta je ovde problem ?
Problem je država.
Niko neće da se odrekne AKCIZA,pogotovo manje razvijene zemlje.

Autor

NAUČNO ISTRAŽIVAČKI CENTAR
,,MD" F A M I L I J A
15309 BREZJAK
Vl. Mitrović Dragan