KAKO SE VRATITI U FORMU POSLE PRELEŽANE KORONE? Ovo je rešenje broj 1 ČAK I U SVETU

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2021, 15:18

KAKO SE VRATITI U FORMU POSLE PRELEŽANE KORONE? Ovo je rešenje broj 1 ČAK I U SVETU

Ovih dana, zbog vlažnog vremena, astmatičari su se češće javljali lekarima

Astmatičarima i svim pacijentima koji boluju od bolesti pluća - čak i posle kovida-19, lekari preporučuju da formu vraćaju upražnjavanjem nordijskog hodanja.

.

Dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći rekla je za RTS da se astmatičarima, kao i svim pacijentima koji boluju od bolesti pluća – čak i posle kovida-19, preporučuje da formu vraćaju upražnjavanjem nordijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hodanja.

Fizička aktivnost, čiji su zaštitni znak štapovi za hodanje, odlična je alternativa za sve koji ne mogu ili ne žele da trče.

- Prvo treba da budu obučeni, da se dogovore sa svojim pulmologom, ali kažu da čak i srednje teški i teški slučajevi mogu, jer se tako povećava kapacitet pluća, smanjuje se broj hospitalizacija - objašnjava Stefanovićeva.

U zapadnim zemljama, dodaje, to je deo redovne rehabilitacije plućnih bolesnika.

- Učinite nešto za sebe. Ovo je stvarno pravi način da pomognete sebi. Važno je da provodite vreme na svežem vazduhu. Vreme je idealno za to - poručila je Stefanovićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.