KAKO JE UVEDEN TV U BOJI? Pogledajte snimak ISTORIJSKOG TRENUTKA u brojnim zemljama! Ono što je uradila Nemačka je URNEBESNO (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2024, 15:51

KAKO JE UVEDEN TV U BOJI? Pogledajte snimak ISTORIJSKOG TRENUTKA u brojnim zemljama! Ono što je uradila Nemačka je URNEBESNO (VIDEO)

Zabeležena tehnološka revolucija.

Iako je televizija u boji odavno standard, sve do sredine prošlog veka realizacija TV programa se odvijala jedino u crno-beloj varijatni. Zato danas termin "televizija u boji" obično pominjemo u istorijskom kontekstu razvoja TV tehnologije.

Prelaz na televiziju u boji se u većini evropskih zemalja desio u periodu 1960-ih godina. Međutim, da li bi nam verovali da postoje snimci tog momenta kada monotoniju crno bele slike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zamenjuje širok spektar boja na TV-u, u raznim svetskim državama.

Upravo takav snimak je pred Vama danas. Na njemu možete videti pre svega kada su neke države uvele tu tehnološku revoluciju, a što je još zanimljivije videćete načine na koje su dovitljivi urednici osimislili taj istorijski trenutak.

Posebno je zanimljiv slučaj Nemačke, čiji tajming "puštanja" TV-a u boji nije bio naročito precizan.

OVDE pogledajte u čemu se radi.

Revolucija koja je tada započeta dovela je do današnjih ekrana sa visokim rezolucijama i tehnološkim performansama koje zadivljuju.

(Srbija Danas/M.B)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.