KAKO JE MILO OŠTETIO CRNU GORU ZA STO MILIONA EVRA? Oglasilo se i Tužilaštvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2022, 18:40

KAKO JE MILO OŠTETIO CRNU GORU ZA STO MILIONA EVRA? Oglasilo se i Tužilaštvo

Da li sam ja ili ti doveo Deripasku u Crnu Goru? Da li sam mu ja ili ti prodao zemlju od 500.000 kvadratnih metara sa pogledom na more po deset evra preko Opštine Kotor u dogovoru sa Liberalima, deo je Marovićevog pisma na osnovu kojih je SDT formirao predmet.

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je u aprilu predmet u cilju provere navoda bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, koji je u otvorenom pismu pitao predsednika države Mila Đukanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ko je od njih dvojice ruskom oligarhu Olegu Deripaski prodao zemlju od 500.000 kvadratnih metara sa pogledom na more, a tim poslom je, ističe, državna kasa oštećena za sto miliona evra. Taj predmet, kako je saopšteno iz SDT-a, i dalje je u fazi izviđaja.

- Po prijavi S.M., iz aprila ove godine, u ovom tužilaštvu je formiran krivični predmet radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti iz stvarne nadležnosti ovog tužilaštva, u kojem je u toku izviđaj - navodi se u odgovoru Vukasa Radonjića, državnog tužioca i portparola u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Podsećamo, pošto je američka vlada 11. aprila uvela ekonomske sankcije Maroviću zbog, kako je saopšteno, destabilizirajućeg i koruptivnog delovanja u regionu, Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je urgenciju kolegama iz Srbije u vezi sa molbom za izručenje Marovića, što je, kako navode, presedan. Tih dana sve to je komentarisao predsednik države, navodeći da Srbija treba da ispuni svoje obaveze i odgovori na očekivanje Crne Gore u slučaju izručivanja Marovića. Kratko nakon ove Đukanovićeve izjave oglasio se Marović uputivši mu otvoreno pismo, uz pitanje da li ima stida.

- Srami se pred sobom kada nećeš pred onima koji ti i danas naivno veruju. Imaš ti, kažeš, razumevanja za američke sankcije protiv mene, koga si nekad prijateljem zvao. Jesu li to oni Amerikanci koje si plaćao preko lobističkih grupa Soroša? Da li sam ja ili ti doveo Deripasku u Crnu Goru? Da li sam mu ja ili ti prodao zemlju od 500.000 kvadratnih metara sa pogledom na more po deset evra preko Opštine Kotor u dogovoru sa Liberalima? Čineći danas većinom od DPS-a radikalno krilo liberala, po deset evra, koju je on mojim seljanima plaćao stotinama evra i tako Crnu Goru oštetili za preko sto miliona evra – deo je pisma, na koje je SDT odgovorilo formiranjem predmeta.

Marović je upitao Đukanovića i ko je od njih dvojice potpisao svome sinu koncesiju za male hidrocentrale.

– Kada si mi govorio: "Nemoj, Sveto, da Miloš što radi sa državom", a tvoj Blažo može, i to sa tvojim potpisom. Kako te nije sramota pred Crnom Gorom?! Da vidimo šta imaš ti, a šta ja?! Zovimo američke istražitelje, pošto im ti veruješ, da ispitaju i tako utvrde šta ima tvoj brat, a šta moj – piše, između ostalog, u pismu koje je Marović uputio Đukanoviću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.