KAKO IZGLEDA SVET VAKCINISANIH: Pogledajte nestvarne slike iz Izraela - leto, sunce i nema maski! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 18:06

KAKO IZGLEDA SVET VAKCINISANIH: Pogledajte nestvarne slike iz Izraela - leto, sunce i nema maski! (FOTO)

Izrael je od danas ukinuo nošenje maski na otvorenom, primiču se kolektivnom imunitetu

Zahvaljujući masovnoj vakcinaciji protiv kovid-19 u Izraelu od danas građani mogu boraviti napolju bez zaštitinih maski. Ovo je još jedan korak ka normalnom načinu života u Izraelu.

Oko 81 posto stanovnika starijih od 16 godina u Izraelu primili su obe doze vakcine, a broj zaraza i hospitalizacija naglo pada.

Međutim, ulazak stranaca i dalje je ograničen, a Izraelci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji nisu vakcinisani, a vrate se iz inostranstva moraju u samoizolaciju zbog zabrinutosti da bi nove varijante virusa mogle uticati na širenje virusa.

- Trenutno vodimo u svetu, kada je u pitanju izlazak iz koronavirusa. Međutim, još uvek nismo završili s koronavirusom. Može se vratiti -  rekao je premijer Benjamin Netanjahu.

Nošenje zaštitnih maski na otvorenom nametnuto je pre godinu, a sada je ukinuto. Međutim, Ministarstvo zdravlja reklo je da će se zaštitne maske i dalje nositi u zatvorenim javnim prostorima.

- Dišite slobodno - stoji na naslovnici dnevnog lista Israel Hayom.

- Prvi put nakon dugo vremena bez maske čini mi se čudno. Ako trebam nositi masku u zatvorenom da završimo s ovim - učiniću sve što mogu - rekao je Amitai Halgarten (19) dok se sunčao u parku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.