KAKO IH JE VUKAO ZA NOS! Sloba prošvercovao HEKTOLITRE RAKIJE, a Amerima dao NEVIĐENI IZGOVOR (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2019, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO IH JE VUKAO ZA NOS! Sloba prošvercovao HEKTOLITRE RAKIJE, a Amerima dao NEVIĐENI IZGOVOR (FOTO)

Miloševićeva soba u američkoj bazi Rajt-Paterson bila je najpopularnije mesto jer je tamo bilo velikih zaliha viljamovke.

Unošenje alkohola bilo je zabranjeno, ali ju je on prošvercovao kao – šumadijski čaj.

Slobodan Milošević, nekadašnji predsednik Jugoslavije i Srbije, strance je tokom mirovnih pregovora u Dejtonu 1995. godine podmićivao srpskom rakijom.

Svedoci iz tog vremena pričaju da je u američkoj bazi Rajt-Paterson u Dejtonu, gde je parafiran >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sporazum kojim je okončan rat u Bosni i Hercegovini, Miloševićeva soba bila veoma popularno mesto, gde su često dolazili stranci i dugo se zadržavali baš zbog – viljamovke.

Bivši premijer SRJ Momir Bulatović, koji je sa Miloševićem sve vreme bio u Dejtonu, kaže da je unošenje rakije u vojnu bazu bio zabranjeno, ali da je ona ipak prošvercovana kao – šumadijski čaj.

- U bazi Rajt-Paterson nije bila dozvoljena upotreba alkohola. A pošto smo mi bili tamo veoma dugo i maltene kao zatvorenici, Miloševićeva soba je bila najpopularnije mesto. Jer mi smo tamo doneli mnogo viljamovke, rakije naše sa kruškom, a deklarisali smo je kao šumadijski čaj. A ko god je došao na pregovore u Miloševićevu sobu, zadržavao se mnogo duže zato što su naše zalihe viljamovke trajale jako dugo – otkrio je Bulatović.

Bivši premijer Srbije i potpredsednik jugoslovenske vlade Nikola Šainović, takođe jedan od najbližih Miloševićevih saradnika i prijatelja, kaže da je donošenje viljamovke u bazu Rajt-Paterson samo simbol toga koliko je drama u Dejtonu bila velika. On dodaje da je tako mala stvar kao što je rakija imala veliki značaj.

- Tu postoji samo jedno objašnjenje – sve su to ljudi. Cela ta drama kojom ste okruženi tražila je neiko kontakt sa svojom zemljom i onda to može da se simbolizuje čašicom rakije. Ne zato što je to alkohol, nego zato što je to ta simbolika – rekao je Šainović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SLOBA NAPIJAO POLITIČARE U DEJTONU! U strogo zabranjenu zonu vojne baze Milošević prošvercovao viljamovku!

Izvor: Kurir, 10.Jun.2019

Snašli se Miloševićeva soba u američkoj bazi Rajt-Paterson bila najpopularnije mesto jer je tamo bilo velikih zaliha viljamovke. Unošenje alkohola bilo zabranjeno, ali ju je on prošvercovao kao - šumadijski čaj

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.