KAKAV ŠOK ZA JENKIJE! Odmah posle sastanka sa Putinom Kim povukao NEOČEKIVAN KORAK - Trampu se ovo NEĆE SVIDETI

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2019, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKAV ŠOK ZA JENKIJE! Odmah posle sastanka sa Putinom Kim povukao NEOČEKIVAN KORAK - Trampu se ovo NEĆE SVIDETI

Severna Koreja smenila je Kim Jong Čola, čoveka koji je bio "desna ruka" Kim Džong Una i vodio nuklearne pregovore sa SAD, okrivljujući ga za neuspeh samita dve zemlje, saopštio je danas južnokorejski zvaničnik.

Kim Jong Čol je smenjen sa funkcije šefa partijskog tela vladajuće severnokorejske Radničke partije koje nadgleda odnose sa Južnom Korejom i SAD, prenela je južnokorejska agencija Jonhap.

On je, po svemu sudeći, smenjen posle drugog samita američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika Donalda Trampa i Kima, održanog u februaru u Hanoju, na kojem nije postignut dogovor, saopštio je južnokorejski zvaničnik Li Hje-hun.

Kim Jong Čol, vojni zapovednik koji je istovremeno i potpredsednik Centralnog komiteta vladajuće partije, bio je glavni izaslanik za nuklearna pitanja Kim Džong Una.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja: Smenjen zvaničnik zadužen za pregovore sa SAD

Izvor: B92, 24.Apr.2019

Severna Koreja smenila je Kim Jong Čola, čoveka koji je bio "desna ruka" Kim Džong Una i vodio nuklearne pregovore sa SAD, okrivljujući ga za neuspeh samita...To je saopštio južnokorejski zvaničnik...Kim Jong Čol je smenjen sa funkcije šefa partijskog tela vladajuće severnokorejske Radničke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.