KAKAV ŠOK! Ova zemlja ima NAJPRECIZNIJE meteorologe, sada su objavili vreme za Srbiju - Budite spremni na neviđeni ROLERKOSTER

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2024, 21:04

KAKAV ŠOK! Ova zemlja ima NAJPRECIZNIJE meteorologe, sada su objavili vreme za Srbiju - Budite spremni na neviđeni ROLERKOSTER

Kakav temepraturni šok nas čeka!

Prethodne dane u Srbiji obeležile su prave zimske temperature - ledeni dani su okovali celu zemlju, bilo je snega i leda, a srpski meteorolozi najavili su u toku sledeće nedelje veliki vremenski obrt. Da li se sa njima slažu i kolege iz Norveške?

Norveški meteo servis Yr.no smatra se jednim od najpouzdanijih kada je u pitanju vremenska prognoza, a sada su objavili novu za našu zemlju i evo koliko se ona slaže sa procenama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Kako navode u svojoj prognozi, u toku sledeće nedelje imaćemo novu turu snega, a među gradovima koji bi mogli da dožive pravu zimsku idilu navodi se i Beograd.

Pogledajte kakve se temperature i vremenske prilike predviđa norveška vremenska prognoza u našoj zemlji.

Sneg bi prema njihovim najavama u Beogradu mogao pasti u utorak i sredu. Ipak, to nije najveći šok koji nas čeka. U sredu bi se Beograd mogao probuditi u minusu, tačnije, očekuje se -5, dok bi samo dan kasnije, temperature drastično skočile, pa Beograđane očekuje prolećnih +13 stepeni, stoji u prognozi na ovom sajtu.

RHMZ je danas izdao upozorenje za Srbiju, više o tome u posebnoj vesti.

Prema prognozi RHMZ za narednih sedam dana, za vikend se očekuje suvo vreme, sa sunčanim intervalima, uz jutarnji i prepodnevni mraz i manji porast dnevnih temperatura.

Samo će se još u subotu niska oblačnost mestimično zadržavati duže tokom dana, sa većom verovatnoćom na jugu Banata, u zapadnoj i centralnoj Srbiji, oblasti Homolja i Pomoravlja, kao i na jugoistoku zemlje.

Početkom naredne sedmice očekuje se slabljenje jutarnjeg mraza uz dnevne temperature od 3 do 8 stepeni.

U ponedeljak će doći do prolaznog naoblačenja sa kišom u brdsko-planinskim predelima, a ujutro ponegde i u nizijama sa susnežicom i snegom. U utorak suvo.

Od srede do kraja perioda doći će do jačanja jugozapadnog vetra i naglog porasta temperature, a kiša će ponovo padati od četvrtka.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.