Izvor: B92, 01.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAJGANIC O KRIVICNOM DELU IZ CLANA 26

Sekretar saveznog ministarstva unutrasnjih poslova Biljana Kajganic u izjavi za Radio B 92 objasnjava kakvo je krivicno delo iz clana 26: 'Ko je radi vrsenja krivicnih dela stvorio, ili iskoristio organizaciju, bandu, zaveru, grupu ili drugo udruzenje, krivicno je odgovoran za sva krivicna dela koja su proizasla iz zlocinackog plana tih udruzenja, i kaznice se kao da ih je sam ucinio, bez obzira da li je i u kom svojsvtu neposredno ucestvovao u izvrsenju pojedinog od tih dela'. 'To je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specifican oblik saucesnistva, koji predvidja nase krivicno zakonodavstvo. Ono sto se ova dva, tri dana dogadjalo, apsolutno ide u prilog ovoj kvalifikaciji. Stvar je tuzilastva i suda da u jednom zakonitom postupkom odgovori da li ovo stoji i za koja sve krivicna dela moze da odgovara Milosevic', dodaje Kajganic.

Odgovarajuci na pitanje sta je sa ostalim krivicnim prijavama za zloupotrebu sluzenog polozaja i finansijske malverzacije Biljana Kajganic je odgovorila da to 'u svakom slucaju, stoji'. 'To je krivicna prijacva koja je podneta, verovatno je ovo pridodato delima koja su podneta. Sigurno je prosirena krivicna prijava protiv Milosevica, verovatno vezano za poslednje dogadjaje i posledice koje su nastupile. Nema sumnje da dela koja su njemu pripisana i o kojima je bilo reci, i dalje egzistiraju', zakljucila je ona. Za naverdena krivicna dela predvidjene su kazne od 3 do 15 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.