KAD RUSI ZAGRME, SRBIJA ZNA DA IMA JAKU PODRŠKU: Ne forsirajte sprozum Beograd-Priština!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 14:42

KAD RUSI ZAGRME, SRBIJA ZNA DA IMA JAKU PODRŠKU: "Ne forsirajte sprozum Beograd-Priština!"

Marija Zaharova izjavila da Rusija apeluje da se ne forsira postizanje sporazuma Beograd-Priština

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da Rusija apeluje da se ne forsira postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

- Smatramo da su pokušaji da se takozvana konačna normalizacija odnosa Beograda i Prištine forsira, ubrzava nekakvim veštačkim rokovima - destruktivni. Najvažnije je da se pronađe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stabilna, održiva opcija koja će, između ostalog, biti prihvaćena i u javnosti - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, proces rešavanja kosovskog problema bez realizacije već postignutih sporazuma osuđen je na zastoj.

- Podržavamo dijalog Beograda i Prištine s ciljem rešavanja kosovskog problema pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja mora savesno i nepristrasno izvršavati svoje posredničke funkcije, koje su joj poverene odlukom Generalne skupštine UN - istakla je Zaharova.

Kako je dodala, Rusija je zabrinuta i zbog radikalizacije retorike kosovskih Albanaca nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

- Izaziva zabrinutost retorika kosovskih Albanaca nakon pobede na vanrednim parlamentarnim, takozvanim ''izborima'' - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Moskva se nada da će specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak uspeti da postigne napredak u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.