KAD PUTIN PROGOVORI: Predsednik Rusije predočio šta je potrebno uraditi da se spreči terorizam

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 12:13

KAD PUTIN PROGOVORI: Predsednik Rusije predočio šta je potrebno uraditi da se spreči terorizam

Rad na zajedničkim ciljevima ključan

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je veoma važno raditi na usklađivanju zakonodavstava zemalja članica Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) za borbu protiv trgovine drogom, kao i međunarodnog terorizma i ekstremizma.

- U kontekstu rasta zajedničkih izazova kao što su međunarodni terorizam i ekstremizam, trgovina drogom i ilegalna migracija, pridajemo veliku važnost aktivnostima Parlamentarne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skupštine, kako bismo osigurali blagovremenu ratifikaciju dokumenata usvojenih u okviru ODKB-a, radi usklađivanja zakonodavstva o nacionalnoj bezbednosti - navodi se u obraćanju predsednika Rusije učesnicima sastanka Parlamentarne skupštine ODKB.

Putin je rekao da je važno područje međuparlamentarne saradnje i razvoj zajedničkih pristupa u suzbijanju pretnji povezanih sa mešanjem u unutrašnje stvari suverenih država. Kao i da je od posebnog značaja koordinacija napora usmerenih na borbu protiv pandemije virusa korona.

Ključne prioritete ruskog predsedavanja ODKB ove godine nazvao je jačanje bezbednosti u prostoru zemalja ODKB i razvoj potencijala kolektivne odbrane u bliskoj koordinaciji sa partnerima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.