KA ĐACIMA SU POLETELE FLAŠE: Direktorka Ana Gajić otkrila u kakvom su stanju učenici napadnuti i povređeni na eksurziji u Italiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 13:29

"KA ĐACIMA SU POLETELE FLAŠE": Direktorka Ana Gajić otkrila u kakvom su stanju učenici napadnuti i povređeni na eksurziji u Italiji

Direktorka kaže da je povređeni dečak oseća odlično i da se prijavio za izlet u Veneciji.

Direktorka srednje Zubotehničke škole u Beogradu Ana Gajić izjavila je danas, povodom incidenta u Veneciji tokom školske ekskurzije gde je napadnuta grupa đaka iz Srbije, da je povređeni dečak dobro, da se, po izveštaju lekara, radi o lakšoj telesnoj povredi i dodala da policijski izveštaj o incidentu nisu dobili.

- Pre dve noći kontaktirao me je odeljenski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << starešina koji mi je saopštio da je jedan dečak povređen. Informacije koje posedujem su takve da su devojčice iz Zubotehničke škole sedele na plaži pevale, smejale se, tu je bila i grupa đaka iz Politehničke škole, naišla su nepoznata lica i došlo je do hoškanja između đaka Politehničke škole i tih lica - objasnila je ona za Tanjug.

Prema njenim rečima, devojčice koje su bile na plaži su se uplašile i krenule prema hotelu, gde su se čarke nastavile, što su videli i ostali đaci i odeljenski starešina koji su sišli dole, kada su od strane nepoznatih lica krenule da lete flaše koje su pogodile đaka Zubotehničke škole.

- Pozvana je policija, dečak je smešten u bolnicu gde je momentalno primeljen i sanirana je rana. Po izveštaju lekara radi se o lakšoj telesnoj povredi. Rečeno nam je da pratimo stanje dečaka. Dečak se oseća odlično, nastavio je put ekskurzije, otišao je na izlet u Veneciju. Bila sam u kontaktu sve vreme sa majkom dečaka da ne brine. Ona je rekla da je dovoljno što mu je čula glas i videla da je on srećan - izjavila je Gajićeva.

Direktorka kaže da je dočekala đake Zubotehničke škole, koji su sinoć stigli oko 22 časa i istakla da su sva deca bila srećna, zadovoljna i rekla da im je na eskurziji bilo prelepo.

Na pitanje zašto italijanska policija nije dostavila pisani izveštaj o incidentu, Gajićeva je rekla da prema informacijama koje ona ima, nije praksa da se takve informacije dostavljjau školi i dodala da jedino što su dobili je izveštaj lekara da je reč o lakšoj telesnoj povredi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.