Рецепт дана: Kолач са бресквама

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 05:01

Рецепт дана: Kолач са бресквама

Старомодан, укусан и једноставан за прављење, овај дезерт од брескви је савршена посластица за вреле дане. Одлично се слаже уз сладолед од ваниле. Фото: Pixabay/MrGajowy3 Састојци: 6 ољуштених зрелих брескви или брескве из компота 1/4 шоље смеђег шећера 3 кашике брашна 1 кашичица лимуновог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сока 1/2 кашичице нарендане лимунове корице 1/2 кашичице млевеног цимета Прелив: 1 шоља брашна 1 шоља шећера 1 кашичица прашка за пециво 1/4 кашичице соли 1/4 кашичице млевеног мушкатног орашчића 1 велико јаје, лагано умућено 1/2 шоље путера, растопљеног и охлађеног Припрема: Загрејте рерну на 200 степени. Ставите брескве на дно плеха за печење. У мањој чинији помешајте смеђи шећер, брашно, лимунов сок, корицу и цимет, а затим ову смесу поспите по бресквама. Поређајте још један слој брескви.
Затим помешајте брашно, шећер, прашак за пециво, со и мушкатни орашчић. У смесу додајте умућено јаје и мешајте док не добијете глатку текстуру коју ћете посути по другом слоју брескви. Преко овог прелива равномерно прелијте отопљени путер. Пеците 35-40 минута. По жељи послужите са сладоледом од ваниле.
Пријатно!
Recept dana: Sladoled od breskve

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Kолач са бресквама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.