Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 05:01
Рецепт дана: Kолач са бресквама
Старомодан, укусан и једноставан за прављење, овај дезерт од брескви је савршена посластица за вреле дане. Одлично се слаже уз сладолед од ваниле.
Фото: Pixabay/MrGajowy3
Састојци:
6 ољуштених зрелих брескви или брескве из компота
1/4 шоље смеђег шећера
3 кашике брашна
1 кашичица лимуновог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сока
1/2 кашичице нарендане лимунове корице
1/2 кашичице млевеног цимета
Прелив:
1 шоља брашна
1 шоља шећера
1 кашичица прашка за пециво
1/4 кашичице соли
1/4 кашичице млевеног мушкатног орашчића
1 велико јаје, лагано умућено
1/2 шоље путера, растопљеног и охлађеног
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Ставите брескве на дно плеха за печење. У мањој чинији помешајте смеђи шећер, брашно, лимунов сок, корицу и цимет, а затим ову смесу поспите по бресквама. Поређајте још један слој брескви.
Затим помешајте брашно, шећер, прашак за пециво, со и мушкатни орашчић. У смесу додајте умућено јаје и мешајте док не добијете глатку текстуру коју ћете посути по другом слоју брескви. Преко овог прелива равномерно прелијте отопљени путер. Пеците 35-40 минута. По жељи послужите са сладоледом од ваниле.
Пријатно!
Recept dana: Sladoled od breskve
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Kолач са бресквама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.