Južnokorejske kompanije zainteresovane za ulaganja u Srbiji

Izvor: RTS, 04.Dec.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnokorejske kompanije zainteresovane za ulaganja u Srbiji

Srbija je načinila sjajan napredak u ekonomskom razvoju i zato južnokorejske kompanije pokazuju veliko interesovanje za poslovanje u Srbiji, ističe se u pismu predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina, koje je zamenik šefa diplomatije te zemlje uručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
Tokom susreta sa Vučićem, zamenik ministra spoljnih poslova Republike Koreje Čo Hjun istakao je veliki interes >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << korejskih kompanija da učestvuju u koncesiji beogradskog aerodroma, kao i za uspostavljanje direktne avio-linije između Seula i Beograda, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Kako se navodi, u pismu predsednika Mun Džae Ina se, između ostalog, navodi da je, pod izvanrednim vođstvom predsednika Aleksandra Vučića, Srbija napravila sjajan napredak u ekonomskom razvoju i da zbog toga korejske kompanije pokazuju veliki interes za poslovanje u Srbiji i stvaranje partnerstava sa srpskim kompanijama.
"Od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine, naše dve zemlje su kontinuirano jačale političke, ekonomske i kulturne veze. Nadam se da u narednim godinama možemo i dalje da širimo obostrano korisnu saradnju", navodi se u pismu.
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost korejskim kompanijama koje su već investirale u Srbiji, ne samo na otvaranju novih radnih mesta, već i na prenošenju radne etike srpskim radnicima, ističući i da je Koreja bila svojevrstan model za ekonomske reforme u našoj zemlji.
Srpski predsednik je zahvalio i na korejskim donacijama u visini od šest miliona dolara, a posebno na nesebičnoj pomoći za odgovor na migrantsku krizu.
Dvojica sagovornika su se saglasili da je, zarad bližih odnosa Srbije i Koreje, neophodno realizovati više međusobnih poseta na visokom nivou.
Takođe su izrazili nadu da će se situacija na Korejskom poluostrvu stabilizovati mirnim putem i kroz dijalog, ističe se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.