Južna Mitrovica: Vanredna sednica, traži se ujedinjenje

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Mitrovica: Vanredna sednica, traži se ujedinjenje

U južnoj Mitrovici u toku vanredna sednica skupštine opštine koja razmatra inicijativu o ponovnom ujedinjenju severne i južne opštine Mitrovica.

Taj predlog izneo je juče gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri, a nakon odluke čelnika šetiri srpske opštine sa severa Kosova, među kojima je i gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić, da posnesu ostavke.

Naime, Bahtiri je uputio pismo kosovskoj vladi sa zahtevomda on upravlja "ujedinjenom Mitrovicom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"Zahtevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podeli Mitrovice na dve opštine", napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu.

Bahtiri je naznačio da grad Mitrovica treba da bude jedna opština, tj. kako je rekao, "onako kako je uvek bilo", kao i da bi, u ovoj situaciji on upravljao "ujedinjenom Mitrovicom".

Koha ditore danas javlja da je u toku vanredna sednica odbornika, s ciljem da se amandmanima izmeni kosovski zakon o administarivnim granicama opština, čime bi se omogućilo ujedinjenje severnog i južnog dela Mitrovice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.