Južna Koreja odbacila predlog Pjongjanga

Izvor: Blic, 17.Jan.2014, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja odbacila predlog Pjongjanga

Južna Koreja je odbacila danas predlog Pjongjanga o preduzimanju niza mera koje bi doprinele smirivanju tenzija između dve zemlje.

Seul je istakao i da Severna Koreja prvo mora da preduzme korake u smeru nuklearnog razoružavanja, ukoliko zaista želi mir na Korejskom poluostrvu.

Severna Koreja juče je predložila da obe zemlje obustave sve neprijateljske vojne aktivnosti i da prestanu da se međusobno omalovažavaju.

- Severna Koreja treba da ima na umu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je poverenje između Južne i Severne Koreje nešto što se iskazuje delom, a ne rečima - rekao je danas portparol južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje Kim Eui-do.

Severnokorejska Komisija za nacionalnu odbranu saopštila je juče i da bi Južna Koreja trebalo da otkaže i godišnje združene vojne vežbe sa SAD.

Južnokorejsko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će "kazniti" Severnu Koreju ukoliko kao opravdanje za provokacije bude koristila zajedničke vojne vežbe Južne Koreje i SAD.

Novi predlog Pjongjanga stigao je oko dve nedelje nakon što je severnokorejski vođa Kim DŽong-un u svojoj novogodišnjoj poruci pozvao na unapređenje veza između dve Koreje, a Južna Koreja dovela u pitanje njegovu iskrenost.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južna Koreja odbacila predlog Pjongjanga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jan.2014

Južna Koreja je odbacila dpredlog Pjongjanga o preduzimanju niza mera koje bi doprinele smirivanju tenzija izmedju dve zemlje. Seul je istakao i da Severna Koreja prvo mora da preduzme korake u smeru nuklearnog razoružavanja, ukoliko zaista želi mir na Korejskom poluostrvu. Severna Koreja juče je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.