Južna Koreja jača odbranu: Vojska se sprema

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 09:37

Južna Koreja jača odbranu: Vojska se sprema

Južna Koreja planira da integrisani odbrambeni sistem za suzbijanje neprijateljskih bespilotnih letelica prvi put uvede na ključne vojne i vladine objekte.

Program za nabavku južnokorejske odbrane (DAPA) nedavno je na svom sajtu postavio obaveštenje o projektu vrednom 48,5 milijardi dolara.

U okviru projekta, DAPA nastoji da kupi sistem protiv dronova od lokalne kompanije kojim će upravljati vojska, mornarica i vazduhoplovstvo, a primaće ponude do 8. avgusta, objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Jonhap.

Očekuje se da će sistem moći da otkrije male bespilotne letelice i neutrališe ih ometanjem njihovih signala.

Pet severnokorejskih bespilotnih letelica prešlo je prošlog decembra preko međukorejske granice, pri čemu je jedan od njih probio zabranu zone leta u blizini predsedničke kancelarije u Seulu.

Južna Koreja je od tada uložila napore da pojača mere protiv dronova, a vojska planira da pokrene operacije komandi dronovima kasnije ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.