Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2013, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Dakota: Nastavnici će moći nositi oružje

Zvaničnici američke države Južna Dakota usvojili su zakon kojim se dozvoljava nastavnicima i školskom osoblju da nose oružje. Pristalice zakona kažu da će to spriječiti masovne pucnjave, kao što je bio masakr u decembru u školi u gradu Njutaun u državi Konektikat, kada je poginulo 26 lica. Pod pritiskom Bijele kuće da pooštri zakone o naoružanju ovaj zakon odražava rastuću podjelu u SAD oko toga da li su ljudi bezbjedniji sa više ili manje oružja. Ova mjera ne prisiljava škole da ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavnici uskoro naoružani

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2013

VAŠINGTON - Zvaničnici američke države Južna Dakota usvojili su zakon kojim se dozvoljava nastavnicima i školskom osoblju da nose oružje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.