Južna Afrika zadovoljna organizacijom Mondijala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2010, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Afrika zadovoljna organizacijom Mondijala

JOHANEZBURG -

Predsednik Južne Afrike Jakob Zuma izjavio je danas da je zadovoljan dosadašnjom organizacijom 19. šampionata sveta u fudbalu i načinom na koji se zemlja koju predvodi predstavila svetu.

Pozivajući se na ocene učesnika i mnogobrojnih posetilaca takmičenja u južnoafričkim gradovima, kao i na trenutne informacije o finansijskom efektu, Zuma je poručio da se uložena sredstva i trud organizatora planetarne smotre "vraćaju na pravi način".

"Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pripremu Mundijala utrošeno je oko četiri milijarde dolara, ali nam se uloženo isplatilo i to je najbolji pokazatelj uspešnosti kompletne organizacije izuzetno zahtevnog događaja", naveo je predsednik Južne Afrike i dodao da je posebno zadovoljan utiscima turista iskazanim proteklih nedelja.

Zuma je prethodno najavio i mogućnost da Južna Afrika podnese kandidaturu za domaćina Olimpijskih igara.

"Dokazali smo da smo sposobni za organizaciju i najznačajnije svetske sportske manifestacije", tvrdi Zuma koji će o mogućoj kandidaturi razgovarati sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Žakom Rogom 11. jula tokom finala Mundijala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.