Izvor: Blic, 22.Avg.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jutarnji list": Vučić dolazi u Hrvatsku; Premijer: Još nisam doneo konačnu odluku

Uprkos zahlađenju odnosa između Srbije i Hrvatske, premijer Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića i doći će na Dubrovnik forum koji se održava 25. i 26. avgusta, preneo je "Jutarnji list".

Tema ovogodišnjeg samita je 'Jačanje Europe: Povezivanje severa i juga', a sastanak će otvoriti predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i njen poljski kolega Andrzej Duda.

Pročitajte još:

Kako navodi ovaj list, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre nego što je potvrđen Vučićev dolazak, u programu samita nije bilo predviđeno gostovanje nijednog učesnika iz Srbije. Za sada nije poznato u kom delu samita će učestovovati Vučić, ali "Jutarnji list" ocenjuje da bi on ovaj boravak u Dubrovniku mogao da iskoristi za razgovor s hrvatskim zvaničnicima o problemima u međusobnim odnosima koji su u poslednjih nekoliko dana eskalirali.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da verovatno neće ići na samit, ali da konačnu odluku o tome još nije doneo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.