Jun u znaku kampanje Zaštitimo pešake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jun u znaku kampanje "Zaštitimo pešake"

Kampanja ''Zaštitimo pešake'' Saveta za bezbednost saobraćaja grada Beograda- Sekretarijata za saobraćaj, počinje 1. juna emitovanjem istoimenog video spota na nacionalnim televizijama, a osnovna poruka je da se saobraćajne nezgode ne dešavaju drugima.

Grad Beograd ulaže značajna sredstva za poboljšanje saobraćajne infrastrukture, a o rezultatima sistematičnog rada na unapređenju bezbednosti saobraćaja govore podaci da se u poslednjih deset godina broj teško povređenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smanjuje svake godine za 30, a broj poginulih u saobraćaju za 10 lica.

Tako je 2017. godine broj poginulih u saobraćaju u Beogradu je prvi put bio ispod 100, a svaki četvrti stradali je pešak, što je, uvereni su u Sekretarijatu za saobraćaj, neprihvatljivo.

Grad je zato, kako se navodi u saopštenju za medije, doneo odluku da pored investiranja u kvalitet ulične mreže svoje aktivnosti usmeri i na značajan resurs za unapređenje bezbednosti koji predstavljaju sami učesnici u saobraćaju, odnosno njihovo ponašanje, razumevanje pravila i propisa i njihovo prihvatanje sa svešću da su propisi uspostavljeni u njihovom najboljem interesu.

Kampanja ''Zaštitimo pešake!'' je poziv svim učesnicima u saobraćaju, a pre svega vozačima, da obrate naročitu pažnju na pešake kao najugroženiju kategoriju učesnika u saobraćaju.

Takođe, u kampanji se pozivaju Beograđani da pokažu empatiju prema žrtvama saobraćajanih nezgoda, jer se, akko glasi i moto kampanje, saobraćajne nezgode ne dešavaju drugima, a posledice trpimo svi zajedno.

Inače, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije pešaci su jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju.

Više od 270.000 pešaka izgubi život širom sveta svake godine, a čak 22 odsto smrtno stradalih u saobraćaju čine pešaci.

Na području Beograda u periodu od 2015. do 2017. godine u saobraćajnim nezgodama je nastradalo 3139 pešaka. Od toga je 119 pešaka poginulo, što je prosečno 40 lica godišnje. U istom periodu, nastradalo je 372 dece - pešaka, od kojih je 2 poginulo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od 1. juna 2018. kampanja „Zaštitimo pešake!“

Izvor: DANuBeogradu.rs, 30.Maj.2018

U petak, 1. juna 2018, počinje kampanja „Zaštitimo pešake!“ Saveta za bezbednost saobraćaja – Sekretarijata za saobraćaj. Prvo će biti emitovan istoimeni video-spot na nacionalnim televizijama. Poruka spota je „Saobraćajne nezgode se ne dešavaju drugima!“, saopšteno je iz ovog sekretarijata....

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.