Jovo Kapičić napušta Srbiju

Izvor: B92, 03.Jan.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovo Kapičić napušta Srbiju

Beograd -- Nakon što je pretučen u centru Beogardu, bivši general Udbe i narodni heroj Jovo Kapičić odlučio je da napusti Srbiju i da se vrati u rodnu Crnu Goru.

Jovo Kapičić koji ima 92 godine nastaviće da živi u Crnoj Gori zato što je, kako smatra, u većem delu srpske javnosti prokazan, kako zbog uloge u hapšenju četničkog vođe Draže Mihailovića, tako i zbog zalaganja za crnogorsku nezavisnost, i liberalnih i antinacionalističkih stavova.

Jovo Kapičić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za Radio Slobodna Evropa rekao da odlazi iz Srbije jer ovde više nema šta da traži.

Imam nameru da se sklonim dolje u taj moj crnogorski kraj da ne dobijam više batine. Moram još malo ovde da se održim zbog lekara koji će me dovesti do normale i idem da živim još ovo malo godina koje su mi ostale, iako sam u Beogradu bio 74 godine, i borio se za taj grad i ovaj narod", izjavio je Kapičić.

Jovo Kapičić napadnut je 12. decembra u centru Beograda zbog kako smatra političkih i istorijskih razloga.

Čak i da pronađu toga koji me je napao, nije on to uradio zato što mene voli ili mrzi. On je to uradio zato što se u Skupštini Srbije i u svim medijima Jovo Kapičić proglašava čovekom koji je neprijatelj srpskoga naroda. E, onda on tu nađe povod da se zadovolji kao neki srpski patriota, a zapravo je običan uličar. Eto to su te stvari koje meni govore – nemaš ti tu šta da radiš", rekao je Kapičić za RSE.

Ovaj nekadašnji general Udbe, koordinator hapšenja Dragoljuba Draže Mihailovića i upravnik logora na Golom otoku u politički život vratio se nedavno nakon što se pojavio na glavnom odboru LDPa i nakon što je objavljena knjiga njegovih ispovesti o Golom otoku.

Jovo Kapičić je nedavno u intervjuu za sarajevski list "Dani" izjavio da bi napadača koji ga je napao u Beogradu "ubio kao zeca da je u tom trenutku imao pištolj".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.