Jovičić: Ne politizovati temu poplava

Izvor: RTS, 27.Maj.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: Ne politizovati temu poplava

Sve stranke imaju pravo da traže da se raspravlja o poplavama u parlamentu i Skupština će svakako o tome razgovarati, ali je važno i da se ta tema ne ispolitizuje, rekao je poslanik SNS-a Aleksandar Jovičić.

Jovičić je novinarima u parlamentu rekao da će se održati određena diskusija na tu temu, prenosi Tanjug.

"Mislim da će biti konstruktivno i da krenemo dalje u rešavanje i saniranje štete, a ne u politizaciju te teme, moramo da pomognemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građanima na sve načine, jer se nikada ne zna kada opet tako nešto može da se dogodi", rekao je Jovičić.

Prema njegovim rečima, vlada već razgovara na tu temu, biće sprovedena analiza, pre svega štete koja se dogodila, ali i odgovornosti ukoliko je poštojala.

"Mi ne bežimo od bilo kakve odgovornosti, ali je važno istaći da je država pokazala veliku odgovornost i disciplinu, kao i pripadnici MUP-a i Vojske Srbije. Ipak, oni bez kojih taj posao ne bismo uradili su građani Srbije koji su takođe učestvovali u spasavanju imovine i ljudskih života", naglasio je Jovičić.

Jovičić je takođe rekao da SNS i dalje smatra da najpre treba sanirati i spasiti ono što se još spasiti može i da će u narednom periodu biti napravljena strategija kako da se poboljša odbrambeni sistem zemlje.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: U poplavama nestalo 38 osoba

Izvor: Press, 28.Maj.2014, 14:29

Vučić je novinarima u Sremskoj Mitrovici, gde je obišao nasipe, rekao da se broj prijava nestalih u MUP-u sveo na ukupno 38 i da ne zna odakle potiču dezinformacije o više od 500 nestalih, odnosno žrtava poplava... Prema njegovim rečima, bilans žrtava poplava nije povećan u odnosu na prethodno...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.