Jovanović pisao Hagu: Da se ne zaboravi Žuta kuća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2020, 15:01

Jovanović pisao Hagu: Da se ne zaboravi "Žuta kuća"

Predsednik Privremenog organa opštine Đakovica Milenko Jovanović uputio je pismo Tužilaštvu Haškog tribunala kojim zahteva od tužilaštva da obnove slučaj "Žuta kuća" i da novom nepristrasnom istragom, na osnovu činjenica koje utvrde, podignu optužnice protiv odgovornih.

Jovanović je u pismu naveo da istraga u vezi sa slučajem poznatim kao "Žuta kuća" u Albaniji, ni nakon više od 21 godine nema epiloga, zbog čega u ime nestalih, kindnapovanih i ubijenih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đakovice podseća na obavezu da se u cilju istinskog zadovoljenja pravde ovaj slučaj ne zaboravi i isti istraži do kraja.

Kako prenosi portal Kosovo online, Jovanović u pismu od tužilaca u Hagu zahteva da ispitaju ulogu bivšeg šefa UNMIK-a Bernara Kušnera u učešću u zločinama u slučaju "Žuta kuća", bez obzira na, kako navodi, aktuelni formalni status istrage u vezi sa tim slučajem.

Jovanović je u pismu podsetio i da izveštaj Dika Martija tereti i predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija i Dreničku grupu OVK za kriminalne aktivnosti tokom i odmah posle rata na Kosovu 1999. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.