Jovanović o skandaloznom izveštavanju o Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 12:57

Jovanović o skandaloznom izveštavanju o Srebrenici

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kritikovao je danas izveštavanje pojedinih medija povodom 25. godišnjice događaja u Srebrenici i ocenio ga "skandaloznim" i "sramnim".

Jovanović ističe da se u Srebrenici nije dogodio genocid i da je nedopustivo da se srpskom narodu natura krivica za nešto što se, kako kaže, nije dogodilo.

"Takvo nakaradno viđenje prošlosti, čiji je jedini cilj da potvrdi zapadno viđenje jugoslovenske krize, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponizi srpski narod, neprihvatljivo je", naveo je Jovanović, a objavljeno je na njegovoj instagram stranici.

On smatra da su ratovi devedesetih "nametnuti" Srbiji i srpskom narodu te da su upravo Srbi najveće žrtve tih ratova.

Čedomir Jovanović:Srebrenica večna opomena da se zlo ne zaboravi

Lider LDP-a Čedomir Jovanović povodom četvrt veka od zločina u Srebrenici ukazuje da se i nakon 25 godina suočavamo sa činjenicom da su naša društva u "davno iskopanim rovovima", i bez snage da, kako je naveo, zakoračimo dalje.

"Scene pakla tih julskih dana, ta ljaga i sramota koja je od ljudi napravila zveri, večna su opomena i podsećanje da zlo koje je postojalo te 1995. godine nikada ne sme i ne može biti zaboravljeno", napisao je na svojoj fejsbuk stranici Jovanović.

On je dodao da su sudske presude Mladiću i Karadžiću mala uteha za majke, od kojih su, kako je rekao, mnoge i umrle ne uspevajući da nađu kosti svojih sinova...

"Ne postoje godine zatvora koje mogu nadoknaditi ijednu izgubljenu glavu, niti postoje reči kajanja kojima se neko može obratiti porodicama streljanih, jer ljudski um ne može ni da zamisli kako izgleda kada već izmučene i izmrcvarene ljude vodite na pogubljenje i u tome uživate", naveo je lider LDP.

Prema njegovim rečima, dužnost svakog normalnog čoveka je da pred srebreničkim žrtvama sagne glavu, zatraži oprost iako možda ništa lično nije kriv ili odgovoran.

"Da kaže nekoliko reči utehe onima koji, i posle 25 godina, svakog 11. jula obilaze grobove onih koje nikada neće prežaliti", zaključio je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.