Jovanović negira da je krio imovinu

Izvor: B92, 18.Okt.2011, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović negira da je krio imovinu

Beograd -- Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je podizanje krivične prijave protiv Čedomira Jovanovića zbog neprijavljivanjan sve imovine. Jovanović negira.

Agencija je reagovala nakon prijave građana, pa je nakon prikupljanja dokaza, slučaj prepustila Republičkom tužilaštvu, piše "Blic".

Lider LDP-a nije želeo da za "Blic" komentariše postupak Agencije za borbu protiv korupcije, koja je zatražila da se protiv njega podigne i prekršajna prijava, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije preneo upravljačka prava.

U njegovo ime oglasio se zamenik predsednika LDP-a Nenad Milić, koji navodi da se radi o nesporazumu, da njegova partija podržava rad Agencije i da su "na svaki način spremni da omoguće njeno efikasno funkcionisanje".

Čedomir Čupić, predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, objašanjava za "Blic" da Agencija imovinu političkih funkcionera proverava posle poziva građana.

"Kad proverimo njihove navode i prikupimo dokaze, upozoravamo funkcionera da se podaci o imovini do kojih je došla Agencija ne poklapaju sa onim koje je on prijavio. Takođe, daje mu se rok da nam odgovori. Ukoliko to ne učini i ne uveri nas u suprotno, sačinjavamo predlog za krivičnu prijavu", kaže Čupić.

On, međutim, nije mogao da nam kaže koju imovinu nije prijavio Jovanović.

"Pošto je u toku istraga, ne možemo govoriti o tome, ali predlog za krivičnu prijavu ne može biti sačinjen bez dokaza", kaže Čupić.

Jovanović odbacio optužbe

Predsenik LDP Čedomir Jovanović odbacio je optužbe da nije prijavio svu imovinu i zatražio odgovornost Agencije za borbu protiv korupcije ako nadležne institucije utvrde da takve tvrdnje nisu tačne.

"O tome da li postoji osnov za pokretanje postupka odlučiće tužilaštvo.... Čini mi se da je logično da se tako nešto razjasni u okviru institucija', kazao je Jovanović.

On je naveo da ako se utvrdi da je tako nešto tačno ,on treba da snosi političku odgovornost i napusti parlament, ali da u suprotnom odgovornost treba da snose oni koji iznose neistine.

"Ako to nije tačno, a ja vas uveravam da vrlo obazrivo postupam u odnosu sa Agencijom za borbu protiv korupcije, onda će neko morati da preuzme odgovornost za to što je učinjeno", dodao je Jovanović.

On je ukazao da je Agencija za borbu protiv korupcije u njegovom slučaju već jednom "grubo prekršila zakon" ne razlikujući vlasničko od upravljačkog prava.

Jovanović smatra da su ovakve optužbe zapravo poruka Demokraske stranke.

"Takva poruka je zapravo pogrešan odgovor na naš zahtev za raspisivanje izbora", kazao je lider LDP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.