Jovanović: Završni ispit za osmake u tri testa

Izvor: Press, 29.Okt.2013, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Završni ispit za osmake u tri testa

Jovanović je na sednici skupštinskog Odbora za obrazovanje kazao da bi treći test trebalo da liči na pisa-test, kao i da će on dati priliku onim đacima koji nisu dobri u matematici i maternjem jeziku da sakupe dodatni broj bodova za upis u željenu srednju školu.

Treći test, koji je izazvao brojna negodovanja u javnosti, kako kaže Jovanović, po obimu će biti manji od onih iz matematike i maternjeg jezika.

"Nastojaćemo da taj test ne bude zbunjujući, opterećujući i prilagodićemo ga uzrastu učenika", rekao je Jovanović i dodao da će se ubuduće testovi za završni ispit štampati u osnovnim školama kako bi se smanjila mogućnost zloupotrebe.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.