Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vlast zakonom pokriva korupciju u vezi sa metroom

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je Predlog zakona o posebnim postupcima za kapitalne projekte štetan i opasan.

Ocenio je da je prevashodni cilj predloga tog zakona izbegavanje tendera za beogradski metro, o čemu je SZS i ranije upozorio javnost.

Jovanović je rekao da vlast tako namerava da "isplati 4,4 milijarde evra za njihov

projekat metroa, što je duplo više od realne cene".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Ovim predlogom zakona se ukidaju tenderi i za velike projekte, što otvara nove i neslućene mogućnosti za korupciju, kriminal i krađu. Tekst zakona je potvrda da vlast namerava da najveće investicije realizuje direktnim i sumnjivim pogodbama, bez javnog nadmetanja i omogućavanja slobodne konkurencije", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Kao "naročito skandalozno", Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, ocenio je to što bi se "zakonom ukinula obaveza raspisivanja tendera u svim fazama velikih projekata, počev od izrade studije izvodljivosti, preko izvođenja, do njegovog finasiranja".

"Ovakvim zakonom se podriva pravni sistem Republike Srbije, legalizuju pljačka i korupcija, a Srbija delegira u rang autokratskih banana država. Upravo zbog izbegavanja tendera i veštačkog naduvavanja cena kapitalnih projekata, Srbija je od dolaska SNS-a na vlast dodatno zadužena za osam i po milijardi evra", naveo je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.