Izvor: B92, 05.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Tri stuba

Beograd -- Lider LDP-a kaže da će lista na čijem je on čelu presudno uticati na formiranje Vlade Srbije.

Čedomir Jovanović je na predizbornoj Konvenciji liste Liberalno demokratska partija - Građanski savez Srbije - Socijaldemokratska unija - Liga socijaldemokrata Vojvodine, rekao da će njihova lista presudno uticati na formiranje buduće vlade. Predizborni karavan koalicije boravio je u Šapcu.

"Nećemo dozvoliti da Srbiju predstavljaju oni političari koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su sposobni da je jedino vode kroz ratove, poraze i katastrofe", rekao je Jovanović.

On je rekao da je izborna poruka Socijalističke partije Srbije o tome da će se Kosovo braniti svim sredstvima, poruka stranke koja je do juče bila koalicioni partner Vojislava Koštunice, Mlađana Dinkića i Velimir Ilića, a kojoj se premijer Koštunica zahvalio na saradnji.

"Zato buduća vlada ne sme da zavisi od onih koji bi da ratuju, ni od onih koji im dozvoljavaju da se tako ponašaju. Među našim prioritetima zato su stvaranje novog sistema vrednosti kroz otvaranje Srbije prema regionu i svetu, povratak onih koji su morali da beže zbog ratova, i utvrđivanje odgovornosti za one koji su Srbiju uništavali", rekao je Jovanović.

Povodom Dana volontera

Povodom petog decembra, Međunarodnog dana volontera, kandidati i kandidatkinje za poslanike sa liste Koalicije LDP – GSS - SDU - LSV – Čeda Jovanović danas volontiraju u ustanovama kojima je ta vrsta pomoći potrebna.

U Skupštini Republike Srbije poslanici i poslanice koalicije LDP – GSS - SDU - LSV – Čeda Jovanović založiće se da se donese strategija u oblasti volonterskog rada, kao i da se ta materija zakonski reguliše, odnosno da se usvoji zakon o volonterskom radu.

Regulisanje materije volonterskog rada, kroz donošenje zakona o volonterskom radu, veoma je značajno kako bi se smanjio rad na crno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.