Jovanović (SzS): Vesić uzurpirao ovlašćenja, obesmislio gradonačelnika Radojičića

Izvor: Beta, 05.Dec.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (SzS): Vesić uzurpirao ovlašćenja, obesmislio gradonačelnika Radojičića

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović je danas izjavio da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kršeći Zakon o glavnom gradu i Statut Beograda, nametnuo Beogradu svog pravobranioca, čime je Zorana Radojičića "definitivno obesmislio kao gradonačelnika".Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, naveo je da je Vesić uoči poslednje sednice gradskog parlamenta dostavio "formalni predlog za imenovanje gradskog pravobranioca koji je on lično potpisao, iako je to ekskluzivna nadležnost gradonačelnika".Pošto gradski pravobranilac ima važnu ulogu u očuvanju zakonitosti rada i borbi protiv korupcije, tako da je nelegalno i neprihvatljivo da bilo ko osim gradonačelnika formalno predlaže njegovo imenovanje, smatra Jovanović.On je rekao da "Vesić uzurpira funkciju gradonačelnika i potpisuje dokumenta koja ne bi smeo", rekao je Jovanović i naveo da Član 51. Statuta "jasno propisuje da zamenik može odmenjivati svog šefa samo u slučaju njegove odsutnosti ili bolesti", saopštio je SZS.Zato je Jovanvić zatražio od Radojičića da se odmah izjasni da li je "odsutan, bolestan, ucenjen ili prosto ne želi da obavlja funkciju gradonačelnika i da u tom slučaju uradi jedinu časnu i logičnu stvar - momentano podnese ostavku", a u suprotnom treba "momentano smeniti njegovog uzurpatora".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U 2020. biće uvedene NOVE ŽUTE TRAKE širom Beograda, a sve će biti pokrivene KAMERAMA

Izvor: Blic, 06.Dec.2019, 13:07

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas gostujući u Jutarnjem programu Studija B da grad priprema strategiju kako bi se omogućilo da javni prevoz funkcioniše bez zastoja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.