Jovanović (SzS): Sprečiti otpuštanje radnika Aerodroma Nikola Tesla, Vučić obmanuo javnost

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2020, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (SzS): Sprečiti otpuštanje radnika Aerodroma Nikola Tesla, Vučić obmanuo javnost

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda osudila je danas odluku kompanije "Vansi" da otpusti više od 40 radnika Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, kao i podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučica toj odluci, izjavio je danas šef te odborničke grupe Nikola Jovanović.

"Navodi Vučića da radnici nisu otpušteni, nego da im 'samo neće biti produženi ugovori dok aerodrom ponovo ne bude radio' predstavljaju vređanje inteligencije ljudi i nebrigu za građane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sopstvene države. Po toj logici bi poslodavci sutra mogli da otpuste stotine hiljada ljudi", rekao je Jovanović.

On je dodao da otpušteni radnici nisu angažovani preko omladinskih zadruga, kako tvrdi Vučić, da je prosek godina staža otpuštenih  devet godina, a među njima ima, kako tvrdi, samohranih majki i majki sa bolesnom decom.

"Apelujemo na 'Vansi', koji upravlja državnim aerodromom, da povuče ovu odluku i pozivamo Vladu Srbije da usvoji paket mera za podršku privatnom sektoru na osnovu predloga koji je dao Savez za Srbiju, kako bi se sistemski sprečilo masovno otpuštanje radnika", naveo je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.