Jovanović: Stižu nas problemi koje generacije nisu rešile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 14:39

Jovanović: Stižu nas problemi koje generacije nisu rešile

Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je danas da Srbiju stižu problemi koje generacije nisu rešile i da je jasno da će rešenja uslediti nakon izbora, kako kaže, hteli mi to ili ne.

"Ako ne budemo imali snage da na njih odgovorimo, odgovoriće neko drugi u naše ime. I ne prvi put u našoj istoriji", ocenio je Jovanović, saopštio je LDP.

On kaže i da je su za njega izbori "prilika da se dogovorimo".

"Mi nismo isti. Moramo da pričamo. Ja sam jedno mislio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre 30, drugo pre 20. Danas je za mene ta ideja samo jedno. Želja da moja deca kao i sva druga, da budu prva generacija koja se rodila i živi u miru", naveo je Jovanović i istakao da je zato prioritet Koalicije za mir koju predstavlja da nametne ideju mira i međusobnog dogovora.

Podseća da kada je Kurti rekao kako će uspostaviti stalnu kosovsku vojsku, onda je ovde odmah pokrenuta priča o potrebi uspostavljanja stalne srpske vojske.

"Sve sam to slušao i razmišljao o sebi. I ne mogu da objasnim kako sam dozvolio da dođem u situaciju da gledam svog sina, a svako u mojoj generaciji je u sličnoj situaciji, koji treba da krene prokletim putem koji sam ja prošao devedesetih godina", ukazuje Jovanović.

On ističe i da je najjednostavnije objašnjenje Koalicije za mir, koja je napravljena u septembru 2018. godine, ono što se dešava u Americi.

"Kada kleče u kongresu, ne kleče jer se bore za manjinska prava Afroamerikanaca, već zato što žele svom društvu da objasne da smo mi svi ljudi i da su i oni poniženi zbog toga što se desilo jednom čoveku u Mineapolisu kome je ludi policajac stao kolenom za vrat i ugušio posle 8 minuta. Svi mi osetimo takav pritisak na svojoj kičmi. Ali nas ne stižu ni policija, ni neprijatelji iz regiona", objašnjava Jovanović.

On zaključuje i da ne vidi da je njegovo društvo toga svesno, kao što nije bilo svesno mnoga puta u prošlosti u kojoj je živeo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.