Jovanović: Srbija nije uređena zemlja, potrebna promena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 11:24

Jovanović: Srbija nije uređena zemlja, potrebna promena

Član Predsedništva Pokreta Metla 2020 i lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da se zalaže za promenu izbornog sistema u Srbiji i da se građanima omogući da glasaju za ljude po imenu i prezimenu, a ne za stranke.

On je, u intervjuu za današnji "Alo", istakao da je to jedini način da se iskoreni "kancerogeni uticaj politike i političkih stranaka na pravosuđe, tendere, finansijske tokove, medije, zapošljavanje..."

"Samo tako ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranačku knjižicu učiniti manje važnom od radne knjižice ili studentskog indeksa. Danas, nažalost, stvari stoje obrnuto. Samo uređena zemlja sve to može da postigne, a Srbija danas to jednostavno nije", ocenio je Jovanović.

Lider DSS-a je kazao da srpskoj političkoj sceni danas najviše nedostaje ozbiljnost.

"Politikanstvo i stalni politički marketing su nas i doveli do toga da mladi više ne veruju u budućnost sopstvene zemlje pa svoju budućnost traže preko granica Srbije", dodao je Miloš Jovanović.

Na pitanje kako komentariše dešavanja ispred Skupštine Srbije pre dva dana, Jovanović je kazao da "tako nešto niko ne može da podrži niti da opravda", ali je da sve to ne može da se sagleda van konteksta "političkih tenzija, brutalnih medijskih kampanja i odsustva pravne države".

Govoreći o pandemiji Kovid-19 i odgovoru EU na krizu, Jovanović je rekao da je potvrđeno nešto što se i ranije znalo - da u okviru EU ne postoji istinska solidarnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.