Jovanović: Prelazna vladu je u interesu zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Prelazna vladu je u interesu zemlje

Vlast i opozicija moraju da pokažu ozbiljnost i izbegnu bojkot izbora dela opozicije, a jedan od načina za to je formiranje prelazne predizborne vlade, smatra lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

Kako je Jovanović rekao za "Blic", ovu ideju je LDP predstavio evropskim poslanicima Eduardu Kukanu i Knutu Flekenštajnu pre dva dana na sastanku u Skupštini Srbije, a uskoro će je predočiti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da Vučić ima većinu, a čini mi se i da je sve jasnije da deo opozicije ne želi da učestvuje na izborima, jer hoće da ga ostavi da reši Kosovo. Da ga pusti da iskrvari na tom pitanju i onda da, uz predsedničke, izazove i vanredne parlamentarne izbore. Za mene, to nije ni opcija ni odgovorno ponašanje", kaže Jovanović.

On dodaje da Vučić nema nijedan lični razlog za prelaznu vladu, ali da je on predsednik Srbije i da je u interesu Srbije da ima parlament koji je sposoban za donošenje teških odluka koje su pred nama.

Na konstataciju lista da će verovatno povodom ove izjave biti komentara da je prelazna vlada način da LDP uđe u nju, Jovanović je rekao da to nije uslov i da LDP i ne mora da bude u toj vladi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: I vlast i opozicija moraju da pokažu ozbiljnost i izbegnu bojkot

Izvor: Danas, 31.Avg.2019

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da vlast i opozicija moraju da pokažu ozbiljnost i izbegnu bojkot, a jedan od načina za to je formiranje prelazne predizborne vlade. Članak Jovanović: I vlast i opozicija moraju da pokažu ozbiljnost i izbegnu bojkot se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.