Jovanović: Otvaranje RTS minimum demokratskog poretka

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2020, 10:12

Jovanović: Otvaranje RTS minimum demokratskog poretka

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da "otvaranje" medijskog Javnog servisa za politički pluralizam i različita mišljenja, predstavlja "minimum minimuma svakog iole demokratskog poretka".

On je za današnji Kurir najavio da će opozicione stranke, čiji su se predstavnici nedavno sastali u prostorijama DSS, "vrlo brzo" uputiti jasne i "kranje normalne" zahteve Radio televiziji Srbije (RTS)

"Valjda nismo u ovoj zemlji postali tolike kukavice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se plašimo najobičnijeg iznošenja različitog mišljenja ili sučeljavanja argumentovanih stavova", naveo je Jovanović.

Komentarišući najave da će 2022. godine uz redovne predsedničke i beogradske, biti održani i vanredni parlamentarni izbori, lider DŠ je ocenio da sve to pokazuje da je neophodna promena "nakaradnog partitokratskog političkog sistema".

"Stvari ćemo promeniti samo onda kada počnemo da biramo ljude po imenu i prezimenu, odnosno kada promenimo način izbora narodnih predstavnika, od lokala do republike", ocenio je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.